IZLOŽBA ZA VELIKE I MALE / Najsretnije posjetitelje koji na ovu čarobnu izložbu dođu u petak, 15. travnja očekuju pokloni

Interaktivna izložba pod nazivom “Mali princ: putovanje” je, prema riječima organizatora, izložba za velike i male, koja posjetitelje vodi na jedinstven put svijetom Maloga princa, pa će tako posjetitelji „krenuti“ sa svojeg planeta, obilaziti različite asteroide na kojima će susresti različite likove poznate iz knjige ne na kraju se vratiti kući – na planet Zemlju.

„Mali princ“ je jedno od najprevođenijih književnih djela, a toj poprilično velikoj brojci prijevoda i edicija u prosincu 2020. godine pridružio se i RTL objavom audio knjigu. Na početku iduće godine kreirani su prvi začetci ideje o ovoj izložbi, a negdje na proljeće započela je konkretnija razrada ideje“, poručile su voditeljice projekta Zorana Kličković Kanaet i Pavla Miličić.

Važno je istaknuti i to da sama izložba izlazi iz tradicionalnih okvira izložbe kao promatranja izloženih umjetničkih djela. “Izložbeni projekt nije ekranizacija knjige, već njezina interpretacija, stoga smo željeli prostor izložbe definirati kao prostor putovanja, prostor za istraživanje i sudjelovanje, a ne samo promatranje”, objasnili su autori projekta, arhitektica Ida Križaj Leko, dizajneri Ana Tomić i Marino Krstačić-Furić te kustosica Morana Matković.

U petak pokloni za najsretnije posjetitelje

Na kraju, spomenimo i to da posjetitelje izložbe u petak, 15. travnja očekuje posebno iznenađenje realizirano s partnerom i sponzorom izložbe, tvrtkom Hrvatska pošta. Svi posjetitelji će uz kupljenu ulaznicu dobiti promo kod, a najsretniji će metodom slučajnog odabira dobiti poklon iznenađenja koji mogu preuzeti na paketomatu Hrvatske pošte, postavljen pokraj samog izložbenog prostora. Vrijeme dodjele kodova uz ulaznice će biti od 16 sati pa do kraja dana.

Za sve koji možda još ne znaju, Hrvatska pošta, jedan od sponzora izložbe “Mali princ: Putovanje” svoju je dostavnu uslugu Paket24 unaprijedila postavljanjem paketomata, inovativnih uređaja koji omogućavaju primanje i slanje paketa 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, i to na teritoriju cijele Hrvatske. Osim primanja i slanja paketa između privatnih osoba, Paket24 nudi mogućnost da paketi naručeni iz online trgovina i web shopova također budu preusmjereni na paketomate po izboru naručitelja. Korištenje ove inovativne usluge štedi se vrijem, smanjuju gužve i redovi čekanja u poslovnicama pošte, a građani mogu svoje pakete slati i primati baš u ono vrijeme koje njima najbolje odgovara.

 #društvopaketomanahrvatske, #paket24, #paketomani, #dostava, #delivery, #građanimanausluzi