O ljubavi, prijateljstvu i zvijezdama/ Donosimo najljepše citate omiljenog književnog klasika. Koji je vama najdraži?

Slavna knjiga „Mali princ“ francuskog autora Antoinea de Sainta-Exuperyja već desetljećima osvaja generacije i s prolaskom vremena ni malo ne gubi na aktualnosti i važnosti. Jednako tako, knjiga je već desetljećima inspiracija koji su na temelju knjige stvarali filmove, kazališne predstave i druge kulturne sadržaje, pa je i u Rijeci ovoga proljeća postavljena interaktivna izložba „Mali princ: putovanje“ u izložbenom prostoru Exportdrvo u Rijeci.

Izložba „Mali princ: putovanje“ postavljena je s idejom da posjetitelje na pomalo drugačiji način uvede u čarobni svijet našeg omiljenog književnog junaka te omogući svima da svijet Malog princa istraže i dožive na intenzivniji i angažiraniji način. Jedan od sponzora izložbe je Hrvatska pošta koja je za posjetitelje pripremila i posebno iznenađenje petkom. Metodom slučajnog odabira, najsretniji će dobiti promo kod i poklon iznenađenja, a dobitnici svoj poklon mogu preuzeti na paketomatu Hrvatske pošte koji je postavljen uz izložbeni prostor. Darivanje će trajati tijekom cijelog dana, sve do zatvaranja izložbe 25. lipnja, stoga nemojte propustiti za putovanje svijetom Maloga princa.

Ovdje smo izdvojili deset citata kojima je knjiga „Mali princ“ zauvijek promijenila naše viđenje svijeta.

„Evo moje tajne. Sasvim je jednostavna: čovjek samo srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo…”

„Tko si ti?“, upita mali princ. „Ja sam ruža“, odgovori mu ruža. „I što radiš ovdje?“ upita on. „Pa ništa, sjedim ovdje i lijepa sam. I svi me vole. I dive mi se.“ „To je lijepo“, reče Mali princ. „I uvijek će te voljeti?“, upita mali princ . „Ne“, reče ruža. „Jednog dana ću uvenuti i onda će prestati da mi se dive.“ „Baš čudno“, reče mali princ, „da si moja ruža, ja bih te volio i tada“.

„Bila je to obična lisica, slična stotinama tisuća drugih. Ali ja sam je učinio svojom prijateljicom i ona je sada bila jedinstvena na svijetu.“

„Što znači to pripitomiti?” upitao je Mali princ. “To je nešto što se davno zaboravilo”, reče lisica. “To znači stvoriti veze…” “Stvoriti veze?” “Naravno”, reče lisica. “Ti si za mene samo mali dječak sličan stotinama tisuća drugih dječaka. I ti mi nisi potreban. A ni ja tebi nisam potrebna. Ja sam za tebe samo lisica slična stotinama tisuća lisica. Ali, ako me pripitomiš, bit ćemo potrebni jedno drugom. Ti ćeš za mene biti jedini na svijetu. Ja ću za tebe biti jedina na svijetu…”

„Počinjem shvaćati“, reče Mali princ. „Postoji jedna ruža. Mislim da je ona mene pripitomila…“

„Ako netko voli jedan cvijet, jedinstven primjerak među milijunima i milijunima zvijezda, to mu je dovoljno da bude sretan kad ih promatra. Reći će samome sebi: „Moj cvijet je negdje tamo…“ Ali ako ovca pojede cvijet, za njega će to biti kao da su se zvijezde ugasile!“

„Za sve ljude zvijezde ne znače isto. Za jedne, koji putuju, zvijezde su vodiči. Za druge, one su samo male svjetiljke. Za učenjake, one su problemi. Za mog poslovnog čovjeka one su bile zlato.“

„Djeca trebaju biti vrlo popustljiva s odraslim osobama.“

„Morat ću podnijeti dvije ili tri gusjenice ako želim upoznati leptire. Čini se da su prekrasni.“

„Odrasli su zaista čudni.“

Nadamo se da su ovi krasni citati potaknuli da i vi posjetite interaktivnu izložbu „Mali princ: putovanje“ i upoznate fantastični svijet malog princa. Usput ćete imati prilike upoznati se s novom dostavnom uslugom Hrvatske pošte nazvanom Paket24 u okviru koje je omogućeno slanje i primanje paketa 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, i to na teritoriju cijele Hrvatske. Usluga Paket24 funkcionira na bazi inovativnog sustava paketomata putem kojih se brzo i pouzdano šalju i primaju paketi, a poslani paketi će biti na svojem odredištu već sljedećeg dana, odnosno do željenog roka za dostavu. Osim slanja paketa između fizičkih osoba, usluga Paket24 omogućava uslugu dostave i iz internetskih trgovina i u potpunosti je prilagođena potrebama svojih korisnika.

#paket24 #paketomati #dostava #delivery  #građanimanausluzi