Preuzmite, šaljite ili vratite paket putem paketomata

Isprobali smo sve opcije novoga dostavnoga kanala Hrvatske pošte.

Sa sve većim brojem e-trgovina koje nude paketomate Hrvatske pošte kao opciju za isporuku naručenih proizvoda, i korisnici se sve više okreću novome dostavnom kanalu. Više od 150 paketomata već je postavljeno na frekventnim i lako dostupnim lokacijama diljem Hrvatske na kojima možemo preuzeti, poslati ili vratiti paket. Korištenje paketomata u sva tri slučaja prilično je jednostavno, a što sve trebate napraviti želite li poslati ili preuzeti paket, pročitajte u nastavku.

Nakon isporuke paketa u paketomat stići će vam SMS obavijest s kodom za preuzimanje paketa. Na paketomatu odaberite opciju „Preuzmite paket“ i unesite kod koji ste dobili SMS-om nakon čega će se otvoriti pretinac s vašim paketom. Nakon što ste uzeli paket zatvorite pretinac i – to je to.

Želite li poslati paket putem paketomata, treba biti unaprijed zapakiran i spreman za slanje. Na zaslonu paketomata odaberite opciju „Pošaljite paket“ i potom kliknite na registraciju paketa. Dimenziju svojeg paketa možete utvrditi uz pomoć mjerila na paketomatu, a pretinci su dostupni u četiri veličine: XS, S, M i L. U sljedećem koraku odaberite dostavu u paketomat ili u poštanski ured, a adresu možete naći upisivanjem nekoliko početnih slova ili pretragom lokacija na interaktivnoj karti. Nakon unosa osnovnih podataka nastavite na plaćanje usluge, koju možete platiti jednokratno karticom. Potom će se otvoriti pretinac u koji trebate staviti paket i nakon toga zatvorite vrata od pretinca. Nakon završetka slanja uzmite ispisanu potvrdu o slanju na kojoj je naveden i broj pošiljke.

Želite li pak vratiti paket za koji je već plaćen povrat, odnosno iskoristiti opciju koju nudi sve više e-trgovina, to također možete učiniti na paketomatu. Na zaslonu odaberite „Plaćeni povrat“ i skenirajte bar-kod na paketu koji želite vratiti. Nakon otvaranja pretinca umetnite paket i zatvorite pretinac.

Za dostavu i otpremu pošiljaka s paketomata brine se Paket24 – usluga brze paketne dostave u Hrvatskoj pošti koja na nove lokacije dostavlja i pošiljke naručene u domaćim i stranim e-trgovinama. Nova dostavna mreža paketomata Hrvatske pošte bit će kompletirana nakon postavljanja 300. paketomata, a popis već postavljenih paketomata provjerite na internetskim stranicama Hrvatske pošte.