O izložbi

Mali princ se definira i kao suvremena bajka, i kao šarmantan, ali i duboko filozofski roman za djecu, te kao priča za odrasle koji žele shvatiti dječje poimanje ljudi i svijeta. Žanrovski se oslanja na tradiciju kratkih romana fantastične radnje kakve su pisali francuski autori, no u potpunosti je prožeta filozofskim razmatranjima i u središtu radnje je jedan dječji lik. Njezin autor Antoine de Saint-Exupéry već je bio preminuo kada je roman 1943. objavljen po prvi put. Danas je Mali princ jedno od najprevođenijih književnih djela i može se čitati na više od 300 jezika i dijalekata.

O Malom princu, kao knjizi i kao liku, mnogo se pisalo, brojne i različite interpretacije postoje, svaki čitatelj ima svoju vlastitu interpretaciju i sjećanje na tu knjigu i lika, i upravo u tome leži ljepota ove knjige, a sada imate priliku staviti se u poziciju tog lika i upustiti se u najčarobnije putovanje godine.

Prostor izložbe je prostor putovanja – prostor za istraživanje i sudjelovanje, a ne samo gledanje. On se kontinuirano gradi sa svakim novim posjetiteljem i novom interpretacijom. Postav je suvremeno igralište i za dijete i za odraslu osobu. Autori koncepta su arhitektica Ida Križaj Leko, dizajneri Ana Tomić i Marino Krstačić Furić te kustosica Morana Matković.